NCAER Project TextNew Delhi, India
2009 - 2015

This is the new campus for the National Council for Applied Economic Research (NCAER), a think tank at the forefront of economic policy research in India, at their existing premises. The design proposes the creation of an exemplary civic landmark, appropriate for a significant urban presence and one that strives to reflect the growing stature of the Indian economic model on the world arena. The design also responds to the organizational structure of NCAER at the same time promoting the idea of transparency. The facilities include an underground parking facility, a new office building that includes state-of-the-art offices for the administrators, flexible open office areas for teams of researchers, formal and informal meeting spaces, and amenities located on each floor. A new auditorium along with a central pedestrian plaza would also be built, capable of hosting policy forums and lectures, an occasional film screening or even a concert recital – with ample outdoor space for hosting public events. The landscape design integrates the campus with a plaza of paved and green spaces creating opportunities for interaction among the users.

Area: 12,265 sq.m.

Client: NCAER

Consultants:
Himanshu Parikh – Structural engineer
Shaheer Associates – Landscape architect
Electro Consultants – Electrical engineer
MJ Consultants – HVAC engineer
Sanitary Consultant Services – Plumbing engineer

NCAER